Hvorfor er fejl pludselig blevet moderne? Så moderne, at nogle organisationer profilerer sig på at uddele champagne til dem, der har fejlet mest? Jeg mener, at det er fuldstændig misforstået, og jeg vil forklare dig hvorfor.

 

Fejl og læring er to vidt forskellige ting

Selvfølgelig skal der være plads til eksperimenter og nysgerrighed i enhver organisation, men fejl er i sig selv en dødssyg ting at italesætte som noget positivt. Der er nemlig ingen sammenhæng mellem, at man tør begå fejl og så sandsynligheden for, at man lykkes i sidste ende. Der er derimod en sammenhæng mellem vores evne til at lære samt accelerere læring og så succesraten i forhold til innovation, forretningsudvikling etc.

Fejl og læring er to vidt forskellige ting. Fejl er ikke noget at være stolt af, og i langt de fleste processer kan de være overordentligt kritiske. Det er derfor kun sundt, at medarbejderne forbliver skeptiske i forhold til sjusk, fejl etc. Til gen

Hovsa…

Denne artikel kræver login. Er du allerede abonnent på TID & tendenser, kan du bare logge ind herunder. Er du ikke abonnent kan du få et abonnement lige her.