Hvert år flytter lige knap 900.000 danskere. Gennemsnitligt flytter den enkelte seks gange i løbet af sit liv, og flytningerne hænger sammen med skift i livsbegivenheder. 

Det er tidspunkter i livet, hvor disse begivenheder sker:

Man flytter hjemmefra. Man flytter sammen med kæresten. Man får et barn. Hernæst bliver vejret mere omskifteligt – lige knap halvdelen af alle par går fra hinanden, og det kræver en flytning igen. Man skal også genopfinde sig selv, når børnene flytter hjemmefra, hvilket for mange danskere resulterer i endnu en flytning. Når den sjette og sidste flytning indtræffer, er destinationen en ældrevenlig bolig.

Hos børnefamilien er familieforøgelse, brug for mere plads og/eller større have de vigtigste årsager til at hive teltpælene op. I forbindelse med en flytning er børnefamilierne klart overrepræsenteret i køb af alt fra biler og hårde hvidevarer til senge, sofaer og gardiner.

Efter, at børnene er flyttet hje

Hovsa…

Denne artikel kræver login. Er du allerede abonnent på TID & tendenser, kan du bare logge ind herunder. Er du ikke abonnent kan du få et abonnement lige her. Vi kører med Black Week priser i denne uge.