Igen i år vil flere danskere holde sommerferie i Danmark, og samtidig skrues der op for sommerferiebudgettet. Det viser en ny måling, som YouGov har lavet for Nordea.

I år forventer den gennemsnitlige husstand at bruge 13.740 kroner på den samlede sommerferie – altså inklusive transport, mad, shopping og forlystelser. Det svarer til næsten 8 procent mere end sidste år.

“I næsten alle dele af landet stiger sommerferiebudgettet. Der er faktisk tale om et pænt løft i forbruget, selvom turen heller ikke går sydpå til sommer. Vi lever med restriktioner for anden sommer i træk. Vaccinationsprogrammet løber til ind i august, hvor mange har afholdt deres sommerferie. Der er stadig mange restriktioner og usikkerhed, og det betyder, at de fleste satser på det helt sikre – nemlig ferien i Danmark,” forklarer forbrugerøkonom i Nordea, Ann Lehmann Erichsen.

Politikernes beslutning om at frigive resten af danskernes indefrosne feriepenge har måske løf

Hovsa…

Denne artikel kræver login. Er du allerede abonnent på TID & tendenser, kan du bare logge ind herunder. Er du ikke abonnent kan du få et abonnement lige her. Vi kører med Black Week priser i denne uge.