Tidsånd og forbrug rykkes fremad på spillepladen under og efter en krise – og det gælder også for vores madvaner. Men hvad bliver mon de største fødevaretrends i 2023-2026?

Ifølge forbrugerekspert Flemming Birch er der en stigende tolerance over for mad, der ikke umiddelbart opfattes som ’naturligt’, hvis det til gengæld tjener et højere etisk eller sundhedsmæssigt formål. Tiden er derfor rigtig for mad med rødder i et laboratorium snarere end i marken og stalden. Spørgsmålet er bare, hvornår produktionen er stor nok til, at vi ser den på hylderne. Han fremhæver desuden etik og særligt klima om et afgørende konkurrenceparameter i kampen om at vinde forbrugernes gunst.

På pej gruppens fødevarekonference Food + Consumer Trends, som afholder i september 2021 i Oslo, København og Herning, kan du høre Flemming Birch fortælle om, hvilke fødevaretrends der får størst indflydelse på, hvad forbrugerne putter i munden og i indkøbskurven de kommende år?

Fødevarekonferencen byder på en række spændende cases fra fødevarebranchen såsom DeliDrop, som giver et tidligt sneak peek ind i en ny digital fremtid, hvor virksomheder benytter kunstig intelligens og algoritmer som kraftfulde værktøjer til at spotte forbrugerinteresse og emergerende fødevaretrends.

En anden spændende case er danske Fresh.Land, som i øjeblikket vokser med raketfart og giver forbrugere mulighed for at købe direkte fra landmænd ved at omgå op til fem mellemmænd. Med et fuldt digitalt setup og med bæredygtighed som en central del af forretningen disrupter Fresh.Land en forældet forsyningskæde. Målet er at skabe et fællesskab af farmere og forbrugere og lede den grønne omstilling af fødevaresektoren.

Det banebrydende, danske mikrobryggeri Mikkeller skubber fortsat til innovation og udvikling i en ellers meget klassisk branche. På fødevarekonferencen kan du høre om ølrejsen fra en skolelærers køkken på Vesterbro i 2006 til en international virksomhed med mere end 40 barer og restaurationer og salg i mere end 50 lande i 2021.

Læs mere om pej gruppens fødevarekonference her.