Farvesystemerne fra Pantone stiger betydeligt fra midten af juli.  

Enhver designproces tager udgangspunkt i farver og alle, som arbejder med design og produktudvikling ved, hvor vigtigt det er, at man kan stole på, at farverne bliver gengivet korrekt. Det er et universelt redskab, hvor man taler samme sprog, og hvad enten man befinder sig i Europa eller i Asien, er farven nøjagtig den samme. Pantones farvebibliotek gør det muligt at ramme rigtigt, når det kommer til farvestyring af designprocesser og produktion, men nu varsles der massive prisstigninger fra midten af juli 2022.

Farver er grundlaget for designprocessen, og det er farverne, som giver designet det udtryk, der skal bære produktet. Ofte er det farven, som først fanger forbrugerens opmærksomhed. Det er farver, som de fleste har en holdning til og vælger produkter ud fra, så de passer med det udtryk, man gerne vil omgive sig med – både i boligen og i påklædningen.

Første opdatering i fem år

Hvis et Pantone Fashion & Home-system ikke er blevet opdateret i flere år, risikerer man, at den farve, man ser på, ikke nødvendigvis er den samme som den, leverandørerne ser – eller den samme som den farve, der bliver produceret i. Et Pantone-system, der er mere end tre til fem år gammelt, viser ikke længere farverne nøjagtigt.

Det skyldes, at Pantones farvebibliotek i 2020 blev opdateret for første gang siden 2015, hvor der blev tilføjet 315 nye farver, så der nu i alt er 2625 unikke farver at vælge imellem. Biblioteket blev derfor udvidet fra seks til syv mapper. Derudover er brugervenligheden blevet betydelig forbedret, efter at farverne er sat i foroven og ikke forneden, som tidligere, hvilket gør det lettere at sætte farverne retur i mappen igen.

De aftagelige bomuldsfarveprøver, som er Pantones største, viser nu 35 farver per side fordelt på syv ringbind. Det gør farveudviklingsprocessen lettere, og muligheden for at visualisere farvepaletter forbedres.

Læs mere om Pantone-systemerne her

 

Foto: Pantone