Hvilken farve bliver fremtrædende i det kommende år? Det verdenskendte farvesystem Pantone har netop løftet sløret for årets farve 2023, som er en utraditionel nuance til en utraditionel tid.

Ved udgangen af hvert år udnævner det verdenskendte farvesystem Pantone ’Color of the Year’ for det kommende år.

Pantone har netop offentliggjort, at Color of the Year 2023 bliver den røde nuance PANTONE® 18-1750 Viva Magenta. Farven har rødder i naturen, stammer fra den røde familie og udtrykker et nyt signal om styrke. 

“I denne teknologiske tidsalder søger vi at hente inspiration fra naturen og det, der er ægte. PANTONE 18-1750 Viva Magenta stammer fra den røde familie og er inspireret af det røde fra cochenille, som er et af de mest værdifulde farvestoffer, der tilhører den naturlige farvestoffamilie samt et af de stærkeste og klareste i verden. Med rødder i det oprindelige forbinder PANTONE 18-1750 Viva Magenta os igen til det, der betyder noget. Ved at påkalde sig naturens kræfter galvaniserer PANTONE 18-1750 Viva Magenta vores sjæl og hjælper os med at opbygge vores indre styrke,” udtaler Latrice Eiseman, som er Executive Director ved Pantone Color Institute.

Ifølge Pantone er Viva Magenta modig og frygtløs, og det er en pulserende farve, hvis overflod fremmer en glædelig og optimistisk fest.

Køb årets farve 2023 og mange andre her.

OBS: Pantones Color of the Year 2023 findes også digitalt. Få 15.000 farver online via Pantone Connect.