Minimalismen synes at være tilbage igen. Vi kender stilen fra 1990’ernes farveløse og reduktive indretninger, som støvsugede vores hjem for personlighed og hygge og i stedet idealiserede de minimalistiske loft-lejligheder i New Yorks gamle pakhuse. Men hvad kendetegner egentlig stilen her 30 år senere? 


Af Mads Arlien-Søborg


I dag optræder minimalismen uden tvivl i en noget anden form end dengang i 1990’erne. Ligesom den aktuelle coronavirus, så muterer minimalismen med jævne mellemrum og dukker op i nye versioner, hvilket gør den interessant, men også umulig at aflive.

I dag har vi fået nye influencere og lobbyister for ’minimalistbevægelsen’, der som moderne apostle udbreder budskaber om det simple liv via Instagram, Pinterest og Netflix.

For mange er minimalismen gået hen og blevet et grundvilkår for måden, vi lever på. Det handler om at ’være mere’, men at leve med mindre. Når vi fjerner det, s

Hovsa…

Denne artikel kræver login. Er du allerede abonnent på TID & tendenser, kan du bare logge ind herunder. Er du ikke abonnent kan du få et abonnement lige her.