Manglen på sund fornuft i virksomheder (og i livet) har en klar, om end indirekte forbindelse til en omsiggribende mangel på empati. Denne artikel, som er et uddrag fra bogen ’Afdelingen for sund fornuft’, stiller skarpt på vigtigheden af empati.

Af Martin Lindstrøm

For at lette skemalægning for møder installerede en stor virksomhed et online-kalender­system. På den måde kunne medarbejderne nemt finde kollegernes ledige huller i kalend­eren. Folk begyndte ivrigt at booke møder med hinanden med resultatet, at de blokerede alle andres kalender. Så for at forhindre komplet fremmede i at booke deres tid begyndte medarbejderne også at indsætte falske møder i kalenderen, og dermed var der ikke flere ledige huller i kalenderen. For at komme uden om det begyndte tusindvis af medarbejdere at lave en papirudgave af deres hemme­lige kalender, hvor de holdt styr på deres ’rigtige’ aftaler.

Så hvor er den sunde fornuft i at installere et

Hovsa…

Denne artikel kræver login. Er du allerede abonnent på TID & tendenser, kan du bare logge ind herunder. Er du ikke abonnent kan du få et abonnement lige her.