Engang spurgte man til jobsamtalen: HVAD kan du? Fremover vil man spørge: HVORDAN arbejder du? Kan du koncentrere dig om noget, der er længere end teksten på en Gajol-æske – og kan du finde ud af at holde PAUSE? 

Af Pia Hauge

Din hjerne er dit vigtigste arbejdsredskab i fremtidens arbejdsmarked. De fleste opgaver er allerede i dag komplekse og voldsomt hjernekrævende. Og de jobs der er tilbage, når robotter har taget deres del, er lige præcis de hjernekrævende jobs. Kreativitet, analyse, indsigt. Alt sammen noget, der kræver fuld opladning af de mentale batterier.

Hvis der fandtes lovlig, gratis og effektiv hjernedoping, som ikke havde nogen bivirkninger, ville du så overveje det? Som garanterede mere kreative tanker, mere kvalitet i opgaverne – og færre fejl – og mere effektivitet? Din chef ville formentligt. Måske endda som en kollektiv udskrivning sammen med fredagsmorgenmaden?

Det findes: Hjernepauser

Ordet pause lugt

Hovsa…

Denne artikel kræver login. Er du allerede abonnent på TID & tendenser, kan du bare logge ind herunder. Er du ikke abonnent kan du få et abonnement lige her. Vi kører med Black Week priser i denne uge.