Arbejdsmarkedet er brandvarmt, og hvor det førhen var kandidaterne, der skulle ‘sælge’ sig selv, så er det nu virksomhederne, som har en stor opgave i at ‘sælge’ sig selv for både at tiltrække og fastholde medarbejdere.

Ledigheden er lige nu på det laveste niveau siden november 2008. I november 2021 landede antallet af ledige på 80.600, hvilket svarer til 2,8 procent af arbejdsstyrken i Danmark. Det viser tal fra Danmarks Statistik. Samtidig bugner det med jobopslag, og den rekordhøje efterspørgsel gør det danske arbejdsmarked brandvarmt.

Isoleret set er det gode nyheder. Der er godt gang i de danske virksomheder, og antallet af danskere, der ikke er beskæftigede, falder. Men det giver også udfordringer. En analyse fra Dansk Erhverv – der blev offentliggjort i november 2021 – viser, at 40 procent af erhvervsorganisationens medlemsvirksomheder oplever produktionsbegrænsninger som følge af mangel på arbejdskraft.

På baggrund af tallene fra m

Hovsa…

Denne artikel kræver login. Er du allerede abonnent på TID & tendenser, kan du bare logge ind herunder. Er du ikke abonnent kan du få et abonnement lige her.