Generationer er et af tidens helt store buzzwords. Selve ideen, om at generationer skulle være markant forskellige fra hinanden, er imidlertid ikke ny. Den kan spores helt tilbage til Antikkens Grækenland, hvor Hesiod proklamerede, at fremtiden så dyster ud, idet den unge generation, som skulle bære nationen videre, var både respektløs og utålmodig. 


Af Leo Smith


Denne artikel vil undersøge begrebet ’generationer’ på arbejdspladsen baseret på den videnskabelige litteratur. Jeg har valgt at fremhæve fem særlige kritikpunkter, men der er mange flere at tage fat i, hvis man kigger referencerne igennem. Inden vi når så vidt, er det dog på sin plads med en beskrivelse af, hvad generationsbegrebet dækker over.

 

Introduktion til generationer

Den moderne teori bag generationer kan dateres tilbage til 1950’erne og har den tyske sociolog Karl Mannheim som sin ophavsmand. Hans påstand var, at individer

Hovsa…

Denne artikel kræver login. Er du allerede abonnent på TID & tendenser, kan du bare logge ind herunder. Er du ikke abonnent kan du få et abonnement lige her.