Det grå guld, ældrebyrden, ældrestyrken, seenagers, flydende alder og fire forskellige seniorfaser – har du styr på den modne målgruppe?

Af Louise Byg Kongsholm

En væsentlig karakteristika for den danske befolkning er, at andelen af ældre er stor og bliver endnu større i de kommende år. Hver fjerde dansker har i dag passeret de 60 år, mens dette kun gjorde sig gældende for hver femte i 2000. Fremskrivninger viser også en stadigt stigende andel ældre i befolkningen. I 2030 forventes 22,4 procent af befolkningen at være ældre end 65 år mod 19,6 procent i 2019. Det stigende antal ældre skal yderligere kombineres med, at danskerne lever længere – og at en større del af dem kræver en del af velfærdssamfundet i deres sidste leveår. Det giver grundlag for den samfundsøkonomiske diskussion af begrebet ’Ældrebyrden’ – et begreb, der oftest har negative toner og giver grundlag for distance mellem generationer.

Ældrebyrden er e

Hovsa…

Denne artikel kræver login. Er du allerede abonnent på TID & tendenser, kan du bare logge ind herunder. Er du ikke abonnent kan du få et abonnement lige her.