3 ud af 4 danskere synes, det er vigtigt, at vi begynder at spise mere klimavenligt. Men vi har svært ved at omsætte det til praksis ved køledisken og hjemme i køkkenet. Mad er ikke bare mad. Mad er kultur, og det kræver en indsats at vende madkulturen i en klimavenlig retning.


Klummen er skrevet af Judith Kyst


Vi kender det alt for godt: En lang arbejdsdag lakker mod enden. Blodsukkeret er i bund, maven rumler og en meterlang butikskø er ikke lige det, vi har brug for. Hvis ikke vi allerede har besluttet os for at ringe efter takeaway fra den lokale, får vi med nød og næppe slæbt os ind i supermarkedet på vejen hjem.

Her fisker vi i hast en af de velkendte pakker med hakket oksekød op fra kølemontren og supplerer med tomatpuré, og hvad der ellers hører til. Vi kan det udenad og ved, det fungerer – og på denne tid af dagen får autopiloten lov at styre.

Vores indre vanedyr er netop årsagen til, at der kan vær

Hovsa…

Denne artikel kræver login. Er du allerede abonnent på TID & tendenser, kan du bare logge ind herunder. Er du ikke abonnent kan du få et abonnement lige her.