Den hollandske trendforsker Li Edelkoort kaster sig over et nyt område som studieleder på et nyt masterforløb på den anerkendte designskole, Polimoda, i Firenze. 

Li Edelkoorts kundeportefølje har alt fra Coca-Cola til Lacoste på listen. Hun er en eftertragtet oplægsholder, men er nok mest kendt for sine trendbøger, der forudser trends og anvendes af anerkendte mode- og designhuse verden over.

Nu springer Li Edelkoort ud som studieleder på den florentinske designskole Polimoda. Her skal hun stå for den toårige masteruddannelse i tekstiler, kaldet ‘Farm to Fabric to Fashion’.

Uddannelsesforløbet begynder i oktober i år, så det gælder om at kridte skoene, hvis man skal nå at have en plads. Formålet med uddannelsen er at få de studerende tilbage til rødderne af tøjproduktion gennem fokus på livscyklusser, der i mere maleriske vendinger beskrives som ‘fra gård til etiket, fra frø til knap’.

På uddannelsen bliver blandt andet regenerativt landbrug, human dyrebehandling og udvikling af bæredygtige materialer en del af pensum, for formålet er ifølge Polimoda og Li Edelkoort at skabe en mere bæredygtig modeindustri til fremtiden.

Studiets undervisere er nøje udvalgte fagfolk, der arbejder med design på vidt forskellige måder. Undervisningen er en blanding af praktisk undervisning, klasseundervisning samt ekskursioner og oplevelser tilsat grundlæggende teoretisk viden om arkæologi, antropologi og historie.

Foto: Li Edelkoort