Plantebaseret kost, JOMO og et plastfrit samfund er nogle af de trends, som kommer til at kendetegne 2019. Læs og lær mere om de 10 trends, som forventes at påvirke, ændre og forårsage forbrugernes adfærd i det kommende år.


Artiklen er bygget på en rapport, som er udarbejdet af Euromonitor International.


Alder agnosticisme

Grænserne for alderdom rykkes, da forbrugerne i dag passer bedre på deres helbred og lever længere. Forbrugere, født mellem 1646-1964, er den generation, som i højeste grad ignorerer det faktum, at de bliver ældre. Forbrugerne i generationen vil fortsætte med at ’være sig selv’ så længe som muligt, hvilket betyder, at de ønsker produkter og tjenester, som hjælper dem med at forblive ungdommelige.

 

Back to basic

Forbrugerne afviser den masseproducerede og generiske tilgang til produkter. I stedet favoriserer de forenklede, autentiske og differentierede produkter og oplevelser. Forbrugerne ønsker at tage kontrollen tilbage over, hvad de putter i deres mund og anvender på deres hud. For eksempel inden for kosmetik og hudpleje vil DIY-skønhedsprodukter blive normen i fremtiden.

 

Bevidste forbrugere

Bevidste forbrugere er dem, som ønsker at foretage positive købsbeslutninger. De ønsker at finde en løsning på den negative virkning, som forbrugerisme har på verdenen. Denne respektfulde og medfølende tilgang til forbrug og shopping omfatter mennesker, miljø og dyrevelfærd.

 

Digitale sammen

I det seneste årti har teknologien gjort det nemmere at kommunikere på tværs af landegrænser og tidszoner. Denne udvikling vil fortsætte med at forme, hvordan vi forbinder, samarbejder og deler oplevelser digitalt med venner, kollegaer og fremmede, når vi ikke er sammen i det fysiske rum. I takt med udviklingen vil forbrugerne forvente mere autentiske og livlige interaktioner.

 

Alle er eksperter

’Alle er eksperter’ beskriver, hvordan magten kan skifte mellem forbruger og forhandler.  Mens forbrugerne førhen valgte et bestemt mærke eller en informationskilde for at få det, de ønskede, skal virksomhederne i dag konstant forny sig, holde priserne nede og strømline deres tilbud, for at kunderne vælger deres produkter.

 

Joy of Missing Out

Som modreaktion til FOMO (Fear of Missing Out) er JOMO (Joy of Missing Out) opstået. Behovet for JOMO gør, at forbrugerne reducerer deres brug af sociale medier til fordel for oplevelser i virkeligheden. Forbrugerne er blevet bevidste om deres tid og mere selektive i deres valg af aktiviteter.

 

Jeg kan se efter mig selv

Jeg-kan-se-efter-mig-selv-forbrugere er aktive og engagerede, og de fokuserer på personlige behov. De vil tilsidesætte de uopnåelige idealer, der florerer på de sociale medier. I stedet vil de have fokus på tjenester og produkter, som imødekommer og kan tilpasses deres egne behov, så de i sidste ende kan være mere selvforsynende.

 

Jeg vil have en plastfri verden

Illusionen om et plastfrit samfund har rodfæstet sig hos mange forbrugere det seneste år, og i 2019 vil forbrugernes ønske om en plastfri verden kun vokse. I takt med at forbrugerne bliver mere følsomme overfor plastproblematikken, ændrer deres købsvaner sig.

 

Jeg vil have det nu

Forbrugerne har travlt som aldrig før og i takt med det, forventer de mere fra virksomhederne. De ønsker, at produkter og tjenester kan leveres så hurtigt og enkelt som muligt. Forbrugerne vender sig i stigende grad til applikationer, der hjælper dem med at organisere deres liv. Specielt applikationer, som hjælper med at undgå køer, reducerer ventetid og synkroniserer personlige oplysninger og præferencer, er attraktive.

 

Loner living

En ældre generation omdefinerer trenden om at leve alene, da flere afviser ægteskab og samlevere. Forbrugerne i denne gruppe begynder en trend, som vil ændre, hvordan produkter og tjenester vil imødekomme dem, som foretrækker en singlelivsstil.

 

Du kan læse mere om de enkle trends, der kommer til at karakterisere 2019, ved at downloade Euromonitor Internationals rapport her.