Landmænd, iværksættere, jordbrugere, kokke, producenter, købmænd, NGO’er og forskere – en flok på 23 engagerede mennesker har samlet sig i Madland – et madpolitisk samlingspunkt som skal gentænke maddanmark.

Den 14. juni 2022 blev Madland Koalitioner stiftet. Her skulle en række aktører diskutere og beslutte, hvordan de bedst kan præge og inspirere samfundet i retning af en mere bæredygtig fremtid. Madland er et madpolitisk samlingspunkt, og i løbet af det næste år vil 23 aktører i Madland Koalitioner forsøge at finde løsninger på, hvordan samfundet kan skabe et mere bæredygtigt madsystem.

Madland kommer til at bestå af fire koalitioner: retfærdig mad, cirkulær mad, madforbindelse mellem land og by og grøn mad. Målet er en platform, hvor møder såvel som studieture, samtaler, viden, podcasts og magasiner kan samles, og løsningerne skal kunne inspirere både madprofessionelle og madborgere.

“Madland er et samlingspunkt, fordi vi ser det bærende nødvendigt med fællesskaber på tværs af værdikæder og økosystemer. Med Madland Koalitioner tager vi nu værtskabet for at skabe et bedre og længerevarende samvirke og en dialog blandt dem, der driver forandringen mod mere bæredygtige madsystemer,” siger stifter af Madland og Koalition, Marie Sainabou Jeng, i en pressemeddelelse.

Målet i de kommende år bliver at etablere nye koalitioner, som i et år ad gangen skal samarbejde om aktuelle dagsordener. For at understøtte Madlands fundament har Madland i år stiftet Madland Råd, som er en strategisk samarbejdspartner.

“Det er et kæmpe problem, at vi i Danmark på to generationer har mistet forbindelsen til og koblingen mellem naturen og landbruget. På Rabarbergaarden får vi eksempelvis besøg af en masse skønne familier, og mange af dem ved meget, meget lidt om både landbruget, grøntsagerne og dyrene. Tabet er både forbindelsen til afgrøderne og interessen for madlavning. Det bliver vi nødt til at sætte fokus på,” siger kulinarisk leder af Rabarbergaarden og medlem af Madland Råd, Thomas Elletoft Køster.

Madland blev stiftet i 2020 af virksomheden Koalition for at bidrage til en bæredygtig forandring af madsystemerne. Madland omfatter nu et digitalt magasin, studieture, podcasts og meget andet.

Fra den 18. august til den 9. oktober er der Madland Festival 2022. Åbningen af Madland Festival den 18. august finder sted under Streetfood om Søerne i København. Her kan man møde flere af medlemmerne i Koalitionerne.

 

Foto: Unsplash