Forskning og udvikling skal bane vejen for en mere bæredygtig forbrugeradfærd, hvor bæredygtige brands kan differentiere sig ved at tilbyde billigere og lettere adgang til bæredygtige fødevarer.

Af Lars Hedegaard Pedersen

Hvis alle mennesker skal have adgang til bæredygtige fødevarer, er det nødvendigt at reducere ressourceforbruget og genfinde diversiteten.

Som dansker kan det være svært at forholde sig til, at omkring otte procent af verdens befolkning er underernærede, eller at hvert 12. menneske sulter. Det er grotesk, når det samtidig anslås, at omkring en tredjedel af alle producerede fødevarer går til spilde. Det svarer til et beløb på omkring en billion euro om året.

Verdens befolkningsantal stiger, og det gør behovet for fødevarer også. Men mange af de metoder, som vi i dag anvender til fødevareproduktion, forårsager en unødig stor belastning af klima og miljø. På verdensplan anslås det, at landbrug og fødevarep

Hovsa…

Denne artikel kræver login. Er du allerede abonnent på TID & tendenser, kan du bare logge ind herunder. Er du ikke abonnent kan du få et abonnement lige her.