Flere og flere undersøgelser og forsøg peger på, at der er mange fordele ved at forkorte arbejdsugen til fire dage.

Tendensen med at indføre en firedages arbejdsuge spreder sig overalt i verden. En række virksomheder har i en årrække haft succes med at reducere arbejdstiden for deres medarbejdere – uden at de har mistet omsætning. Tværtimod har det vist sig at øge både produktiviteten og medarbejdernes trivsel.

For mange arbejdsgivere kan det umiddelbart være svært at få øje på fordelene ved en firedages arbejdsuge, men en række undersøgelser og forsøg har vist, at det måske kan være nøglen til succes på fremtidens arbejdsmarked.

På Island har et årelangt forsøg med en firedages arbejdsuge været så stor en succes, at 86 procent af Iandets arbejdsstyrke nu arbejder færre timer om ugen – til den samme løn som tidligere. Udover at produktiviteten på arbejdspladserne er steget, så føler mange medarbejdere sig mindre stressede,

Hovsa…

Denne artikel kræver login. Er du allerede abonnent på TID & tendenser, kan du bare logge ind herunder. Er du ikke abonnent kan du få et abonnement lige her. Vi kører med Black Week priser i denne uge.