Vi står foran en tid, hvor måden, vi arbejder på, radikalt vil ændres. En tid, hvor nye måder at organisere sig på popper op i hastigt tempo. Virksomheder, der forsøger at tiltrække nye talenter med salgstaler om stabilitet, faste arbejdstider og livslang ansættelse, er dømt til at fejle. Nutidens tiltrækningskraft er ændret, og i dag er fleksibilitet højdespringer. Fleksibilitet i den forstand, at medarbejdere selv vil vælge deres opgaver, deres kollegaer, deres arbejdstider og ikke mindst deres fritid. Samtidig ønsker virksomheder agilitet ved hurtigt at kunne tilpasse sig ændringer i markedet, hvilket ikke just rimer på.

Deloitte har i 2017 lavet en global undersøgelse af de arbejdsmæssige trends. Undersøgelsen inkluderer mere end 10.000 respondenter fra 140 lande og viser 10 områder, hvor virksom­heder står overfor en udfordring i at tilpasse sig arbejdsmarkedet.

Hovsa…

Denne artikel kræver login. Er du allerede abonnent på TID & tendenser, kan du bare logge ind herunder. Er du ikke abonnent kan du få et abonnement lige her.