At være modig kan anskues som en særlig måde at positionere sig på i sit ledelsesarbejde. Den leder, der er en modig leder og søger at udvide sit ledelsesmod, erfarer, at det ikke er uden udfordringer. Men udholder det. Hvorimod er den leder, der sørger for at undgå besvær og ubehag, den magelige leder. 


Artiklen er skrevet af Karsten Mellon


Det er ikke så overraskende. Mødet med følelsesmæssigt ubehag får os typisk til at fjerne os fra eller undgå ubehaget. Men det er ikke ligefrem professionelt, hvis det angår den opgave, man har påtaget sig. Den leder, som er optaget af det lystfyldte – bevidst eller ubevidst – er den type leder, jeg vil karakterisere som en magelig leder, selv om ingen leder findes i en helt ren form og enten er helt og aldeles magelig eller modig. At være magelig eller modig skal forstås som to yderpunkter, hvorimellem de fleste ledere befinder sig.

Mod bør være noget, som enhver lede

Hovsa…

Denne artikel kræver login. Er du allerede abonnent på TID & tendenser, kan du bare logge ind herunder. Er du ikke abonnent kan du få et abonnement lige her.