At praktisere god ledelse er i meget høj grad et spørgsmål om teknik. Det er også godt at have en personlighed, som matcher rollen som leder, men mange typer personligheder kan blive gode ledere, hvis de arbejder målrettet for at blive det. Der findes gode ledere, som er introverte, selv om ledelse jo er et meget ekstrovert job, hvor man dagen lang skal tale med mange mennesker. Der findes også ledere, som har svært ved at få succes, selv om de har alle de rigtige kompetencer både fagligt og personlighedsmæssigt. Man har altid sin personlighed med sig, men med en række greb og teknikker kan de fleste lære at udøve god ledelse. 


Artiklen er skrevet af Dorte Cohr Lützen


Ledelse kan læres

Mit indtryk af de ledere, jeg arbejder sammen med som konsulent, coach og underviser, er, at de aldrig nogensinde vil kunne nå alt det, de bliver bedt om at gøre. Der er uendeligt mange og forskellige krav til alle typer led

Hovsa…

Denne artikel kræver login. Er du allerede abonnent på TID & tendenser, kan du bare logge ind herunder. Er du ikke abonnent kan du få et abonnement lige her.