En anonym rundspørge blandt 120 ledere i efteråret 2019 viser, at 89 procent af lederne aldrig skammer sig i arbejdsmæssig sammenhæng. Når 89 procent af lederne fortæller, at de aldrig skammer sig på jobbet, vidner det enten om, at vi har rigtig mange psykopater på arbejdspladserne i Danmark, eller at vi har udviklet en farlig evne til at retfærdiggøre vores egen ledelse og til at skabe mening i den adfærd, vi har. For evnen til at skamme sig er blevet sat i skammekrogen. Vi kan godt dedikere os til flyskam, madspildsskam, skilsmisseskam og nu også coronaskam, men skammen over egen ledelse er der ingen, der mærker, for forsvarsmekanismerne lægger hurtigt en dulmende sløring af de ubehagelige følelser ovenpå.


Artiklen er skrevet af Elsebeth Hauge


 

Vi bryster os af at have god ledelse i Danmark. Dygtige ledere, der udvikler sig selv og deres medarbejdere. Ledere, der har fokus på samarbejde, motivation, famili

Hovsa…

Denne artikel kræver login. Er du allerede abonnent på TID & tendenser, kan du bare logge ind herunder. Er du ikke abonnent kan du få et abonnement lige her.