Lederne står i dag på kanten til fremtiden og tipper mod en afgrund, som de ikke kan se, men som, de tror, er derude. De læner sig derfor ind mod en klippevæg af gamle normer for lederrollen. En klippevæg, der er svær at slippe – undtagen, hvis vi gør det sammen.

Af Cæcilia Nilsson

Hvis man læser de seneste undersøgelser og artikler omkring ledelse og ledernes tilstand fra forskellige organisationer og tidsskrifter, fortælles der om ensomhed, frustration, stress og til tider en sorg hos lederne over deres følelse af afmagt.

Vi hører altså ikke om tingenes tilstand fra hverdagens ledere – heller ikke fra dem der ønsker at tage det første skridt ud fra klippevæggen.

Det skyldes, at den gamle ledelseskultur og de gamle trendsettere inden for ledelse gør sårbarhed og nytænkning til et tabu.

Men vi skal have morgendagens ledere frem i lyset, så de kan se, at det første skridt ikke fører mod en afgrund, men mod et stabilt og

Hovsa…

Denne artikel kræver login. Er du allerede abonnent på TID & tendenser, kan du bare logge ind herunder. Er du ikke abonnent kan du få et abonnement lige her.