I lyset af Covid-19-pandemien er spørgsmålet nu, hvordan fremtiden ser ud på den anden side af coronakrisen. Hvad kan man regne med som menneske og som virksomhed? I yderpunkterne finder man opfattelsen af, at alt eller at intet er forandret.


Klummen er skrevet af Anne-Marie Dahl


Coronapandemien kom som en tyv om natten, og er det, vi inden for fremtidsforskningen kalder for et wildcard. En hændelse der sker uventet, pludseligt, uden mulighed for gradvis tilpasning og med store konsekvenser.

At vira fløj som blind passager på første klasse og påvirkede alle mennesker på samme tid var voldsomt og er aldrig sket tidligere i historien. Selv om vi lever i forskellige økonomiske og sociale virkeligheder, har alle fået en fælles erfaring og et tydeligt bevis på, at vi lever på samme klode. Og en erkendelse af, at mennesket trods fremskridt og videnskab ikke har kontrol over alt.

Spørgsmålet er nu, hvordan fremtiden ser

Hovsa…

Denne artikel kræver login. Er du allerede abonnent på TID & tendenser, kan du bare logge ind herunder. Er du ikke abonnent kan du få et abonnement lige her.