Håndlavede skærebrætter med stamtavler vinder skandinavisk designpris. Vinderen er en innovativ dansk møbelsnedker, der har kastet sin kærlighed på syge elmetræer.

Møbelsnedker Morten Høeg-Larsen har sat sig selv en design-mission i livet: At forvandle syge elmetræ til trendy skærebrætter efter nordisk designtradition med tanke på miljø og bæredygtighed.

Lørdag aften blev Morten Høeg-Larsen belønnet for sin kreativitet og ildhu som vinder af designprisen UP Design Award på Formland UP/Graded i MCH Messecenter Herning. Det var messens selvstændige forbrugerpanel, der efter at have vendt, følt og testet 54 indsendte designprodukter kårede skærebrættet fra Sløjd som den mest innovative designnyhed.

En stolt vinder
En stolt og meget overvældet prisvinder modtog UP Design Award på scenen i Herning. Udover æren tilfalder der Sløjd 25.000 kr. i markedsføringsbidrag og en stand på næste messe i august:

“Det betyder, at jeg kan fortsætte med at gøre det, jeg holder allermest af, lyder det fra vinderen, der ikke lægger skjul på, at der skal arbejdes hårdt for at holde økonomien kørende.

Med landværksted i svenske Ystad og firmaet Sløjd forarbejder han de fem meter lange og to tommer tykke planker til skærebrætter i fire forskellige størrelser. Et fysisk krævende arbejde – også på det økonomiske plan – men som han elsker mere end noget andet.