Friendsshippr er en ny app, hvor man får sine Facebookvenner til at tage varer med hjem fra udlandet. Folkene bag Friendshippr kalder det selv for ”crowd-shipping med vennerne”.

Skal du eksempelvis bruge en iPad Air, og vil du gerne købe dem til amerikanske priser, så kunne det være beskeden du sender af sted via den nye app Friendshippr.

Helt simpelt handler det om, at vi hjælper hinanden med at tage ting med hjem til vennerne, når vi er ude at rejse eller tage ting med til folk i en anden by, hvis man er på vej dertil.

Konceptet med at folk sender ting med deres venner, i stedet for at bruge traditionelle shippingfirmaer, er et socialt fænomen, der allerede eksisterer og som sådan ikke noget nyt fortæller manden bag den nye app Ramy Assaf.

Deleøkonomi har vokseværk

Friendshippr-konceptet falder ind under begrebet deleøkonomi og her findes allerede lignende koncepter som ‘AirBnb’, hvor man kan leje sin lejlighed ud, eller BlaBlaCar’, hvor man kan få et lift med en bil.

Assaf’s koncept adskiller sig dog en smule, da det kun foregår mellem Facebookvenner, og derfor han kalder det for ‘friend-sourcing’.

Kilde: dr.dk