Forbrugernes indkøbsvaner ændres. Med dette følger nye metoder for indretning af supermarkederne. Fremover vil vi se områder specielt målrettet mænd.

Som de første  i USA har Procter & Gamble indrettet særlige indkøbsområder for mænd. Her er varesortimentet tilpasset mænd og deres måde at handle på.

Mænd ofte føler sig fortabte, når de går på ofte endeløse gange fyldt med kvindelige toiletartikler. De navigerer anderledes rundt end kvinder og handler mere impulsivt. Det viser undersøgelser foretaget i USA.

Særlig indretning gør en forskel
Traditionelt set har dagligvarebutikkerne været indrettet til kvinderne. De handler logisk  og mindre impulsivt end mænd. Indretningsformen er nu ændret hos Procter & Gamble. Målet er at imødekomme mænds anderledes indkøbsvaner.

Også Kraft Foods har undersøgt mænds indkøbsvaner. En test viste, at en placering af Philadelphia flødeost tæt på kyllingen i supermarkedet fik salget af ost til at stige med 20 procent.

Det nye tiltag med særlig indkøbsområdet for mænd har været en stor succes for Procter & Gamble. Flere kæder forventes derfor at følge trop.

Mænd de nye shoppere
Den nye fokus på mænd og deres shoppingvaner forklares af tal fra en rapport bestilt af ESPN. I rapporten  kan man læse, at andelen af mænd, som foretager familiens ugentlige indkøb i supermarkedet, er stigende.

I perioden 1985 til 2011 stiger tallet fra 14 procent  til 31 procent.

Læs flere nyheder:

Dansk detail steg i september

Fremtidens forbruger – du er kvinde!