Når man skal forudse, hvilken vej fremtidens design udvikler sig, er det nærliggende at fokusere på formsprog, farver og mønstre ud fra et traditionelt trendperspektiv. Men det er ikke her, at den mest interessante udvikling finder sted.

 

Udfordringen, eller problemet om man vil, er, at grundformen for, hvordan et møbel skal designes i sin optimale form, allerede eksisterer – faktisk har disse grundformler eksisteret siden 1950’erne. Det er svært, ja nærmest umuligt, at designe en revolutionerende ny stol, som på alle parametre er bedre end noget, der allerede er lavet.

Så hvad skal vi forvente af fremtiden? Er der overhovedet nogle områder, hvor der stadig kan udvikles? Mit svar er heldigvis ja. Fremtidens design og designtrends kommer til at handle om materialer – udforskning af og eksperimentering med nye materialer samt optimering af eksisterende materialer.

Nye materialer vinder frem
Tager vi for eksempel området

Hovsa…

Denne artikel kræver login. Er du allerede abonnent på TID & tendenser, kan du bare logge ind herunder. Er du ikke abonnent kan du få et abonnement lige her.