Afvisninger kan være en kreativ drivkraft. Ved at omfavne de fejl og afvisninger, vi støder på livet igennem, kan de give os positiv energi og blive værdifulde medspillere i vores kreativitet.


Artiklen er skrevet af Lene Tanggaard


 

Jeg interesserer mig for de afvisninger, der har en skabende kraft. Afvisningen kan nemlig være skabende i sig selv, fordi den kan igangsætte nye forsøg, inspirere til eftertanke eller være den lukkede dør, der åbner en ny. For den, der afviser, kan handlingen være grænsesættende og med til at definere en eksistens eller markere identitet. Tager man alt ind, er man ikke til at klassificere, heller ikke for sig selv. Omvendt kan alt for markante afvisninger lukke nye muligheder, og den, der krampagtigt hænger fast i en bestemt identitet eller afgrænsning, kan være både utilnærmelig, lukket og arrogant. For den, der modtager en afvisning, kan den naturligvis være møghamrende irrit

Hovsa…

Denne artikel kræver login. Er du allerede abonnent på TID & tendenser, kan du bare logge ind herunder. Er du ikke abonnent kan du få et abonnement lige her.