Unægtelig et spørgsmål, der er blevet stillet utallige gange gennem de sidste 20-30 år. Men hvorfor bliver vi ved med at stille dette spørgsmål? Hvorfor bliver vi ved med at måle os med fortiden?

Af Mads Arlien-Søborg

Min agenda for denne artikel er på ingen måde at kortlægge den klassiske danske designhistorie. Mere interessant er det at undersøge, hvorfor vi gang på gang sammenligner nutiden med for-tiden. Hvorfor vi higer efter en ny guldalder i håbet om, at dansk design endnu engang kan få samme opmærksomhed som tidligere.

Lad mig starte med at slå fast, én gang for alle: Dansk design kommer ikke til at opleve en ny guldalder, som det skete for mere end 60 år siden.
Dansk design blev oprindelig grundlagt ud fra en helt særlig vision. En vision om at bidrage til opbygningen af et nyt velfærdssamfund ved at skabe møbler til den nye tid og tidens ’moderne’ mennesker. En vision, der blev delt af fremsynede møbelarkitekter, dygtige s

Hovsa…

Denne artikel kræver login. Er du allerede abonnent på TID & tendenser, kan du bare logge ind herunder. Er du ikke abonnent kan du få et abonnement lige her.