Jeg har været ansat i it-industrien fra slutningen af 90’erne helt frem til 2007. Siden da har jeg arbejdet som bestyrelsesmedlem og rådgiver for it-virksomheder over hele verden om globale trends. Derfor er jeg særligt optaget af, hvem vi skal leve af i fremtiden, herunder hvilke kompetencer vi skal skabe for at være på forkant med fremtiden. Her byder især digitalisering – herunder hacking – på en hel masse muligheder og nye markeder, især for Danmark, som har en højtuddannet, it-moden og erfaren befolkning.

Af Soulaima Gourani

Nuværende og kommende verdensomspændende hacker- og cyberspionage er kæmpe trusler, og vi har ingenlunde tilstrækkeligt med eksperter på området til at imødegå disse trusler. Danske it-eksperter anslår, at vi over de næste 10-13 år vil mangle cirka 20.000 it-specialister. Og det er endog lavt sat. Tallet er nok snarere 30-40.000. Danmark har p.t. 116.400 ledige med en ledighedsprocent på 4,3 procent.

Hovsa…

Denne artikel kræver login. Er du allerede abonnent på TID & tendenser, kan du bare logge ind herunder. Er du ikke abonnent kan du få et abonnement lige her.