Danskerne er verdensmestre i at optimere og planlægge for at få mest muligt ud af de ugentlige 168 timer, vi har til rådighed. Men vi er elendige til ventetid, som helst skal fyldes ud. For 20 år siden havde en gennemsnitsdansker mellem to og tre timer om dagen, hvor tiden ikke var organiseret og blev brugt til noget bestemt.  I dag er det kun en halv time, vi ikke har fyldt ud med planlagte aktiviteter.
Vi bruger 143 minutter om dagen foran fjernsynet og 94 minutter dagligt på internettet – det fremgår af en Gallupundersøgelse fra 2010. 20 procent bruger ifølge de seneste tal fra Forbrugerstyrelsen mellem halvanden og to timer om ugen på indkøb. Og en ny analyse fra Nielsen viser, at vi sammenlagt bruger vores smart phones halvanden time om dagen. Kun de tre pct. af tiden er på telefonsamtaler.
Løbende studier af danskernes tidsforbrug viser, at vi faktisk har mere tid, end vi selv tror. Og at vi bruger den på noget andet end det, vi tror. Vi er mere sammen med vores børn, end vi forestiller os. Vi bruger også betydeligt mere tid på at sidde sammen og spise med familien. Faktisk 30 minutter mere, end vi gjorde for 25 år siden.