Vi lever i en tid, hvor flere og flere mennesker oplever stress og frustrationer på grund af alt det, de kan og vil, men som de ikke altid når og/eller magter, hvad enten det er i arbejds- eller fritidslivet.

Af Frans Ørsted Andersen

Mulighederne for at udvikle sig, lære nyt, få sine drømme opfyldt og komme videre i livet – uanset om det handler om arbejde eller fritid – synes nærmest uendelige, men samtidig skaber disse muligheder stress og frustrationer, når der hele tiden kan dukke uforudsete forstyrrelser, barrierer og komplikationer op.

Nutidens arbejdsliv med dets krav om fleksibilitet, omstillingsparathed, præstation og øget usikkerhed i ansættelsen skaber stress for mange. Den nye mest udsatte gruppe kaldes for ’det moderne prekariat’, hvor man som profes­sionel, hvad enten man er kort- eller langvarigt uddannet, har mistet fortidens automatiske privilegier som for eksempel løn under sygdom, faste arbejds- og ferietider og

Hovsa…

Denne artikel kræver login. Er du allerede abonnent på TID & tendenser, kan du bare logge ind herunder. Er du ikke abonnent kan du få et abonnement lige her.