På vej mod 2025 er der meget, der tyder på, at denne sociale praksis baseret på logernes logik breder sig mere og mere. Både på det nationale og det lokale plan. Man kan i stigende udstrækning tale om udviklingen af et ’loge-samfund’.

 

I det moderne samfund er et af de centrale kendetegn, at mange borgere oplever, at de mangler tilhørsforhold. At de mangler steder, der giver mening. At de mangler et sted at høre hjemme. At de mangler et sted, de ønsker at forsvare, og hvorfra de kan forsvare sig. Svaret på denne tilstand er etablering af lukkede sociale enheder, der mest af alt minder om en loge. Det vil sige lukkede grupper, hvor man spejler sig i den genkendelighed, der opstår, når man dyrker de samme værdier og normer. Man kalder det for et fællesskab, men det er ofte også et autoritært sammenhold, hvor man er pisket til at holde sammen for at undgå de sprækker, hvor det ukendte og lyset kan sive ind. Rockerklubber er oplagte eksem

Hovsa…

Denne artikel kræver login. Er du allerede abonnent på TID & tendenser, kan du bare logge ind herunder. Er du ikke abonnent kan du få et abonnement lige her.