Henrik Libak er en af dansk detailbranches helt tunge drenge. Men det er ikke detail, der er omdrejningspunktet for det budskab, han leverer her. Henrik Libaks kritik går på den samfundsform, der har bragt os langt, men som han nu ser som den største trussel mod vækst og velfærd.

Af Henrik Libak og Dorte Burhøi

”Når jeg stiller det retoriske spørgsmål om, hvorvidt måden vi driver det danske samfund på, har spillet fallit, er det naturligvis fordi, jeg synes, at det har den,” slår Henrik Libak fast, da vi møder ham på kontoret i hans virksomhed, Libak Retail. Han brænder for at få budskabet ud og har med indgangsreplikken anlagt vinklen på det følgende.

”Med de høje danske lønninger, det høje skatteniveau og store afgifter sammenlignet med de fleste steder i resten af verden – ja, så er måden, vi driver vores samfund på, sat under pres. Og jeg tror ikke på, den holder 10 år frem i tiden,” lyder det beslutsomt.

Hovsa…

Denne artikel kræver login. Er du allerede abonnent på TID & tendenser, kan du bare logge ind herunder. Er du ikke abonnent kan du få et abonnement lige her.