Det var i Bangkok i en af de små sidegader, hvor nogle af de mere velstillede kinesere bor. Jeg gik og kiggede på de fine gamle huse, og så mødte jeg ham. En gammel kineser, der sad og pudsede sin cykel, som jeg faldt i snak med. I Asien har man jo respekt for de ældre, så med ærefrygt hørte jeg på hans historie. Han var nu 72, hvad man bestemt ikke kunne se. Han fortalte, at han mente, at årsagen til, han var blevet så gammel og holdt sig så godt var, at han havde cyklet hele livet. Faktisk var han lidt af en cykelfanatiker, skulle det vise sig. En 72-årig kineser i Bangkok iført en t-shirt med et rødt hjerte og en grøn cykel. Det var noget af det sidste, man kunne forvente at se der. I Bangkok var cyklen kun noget for de fattigste, og sandt at sige var der næsten ingen cykler mere. Cyklen var fortid.

Af Uffe Palludan

Bagefter tænkte jeg over oplevelsen og tænkte på, hvordan den danske cykelkultur kunne løse mange af Bangkoks trafikproblemer

Hovsa…

Denne artikel kræver login. Er du allerede abonnent på TID & tendenser, kan du bare logge ind herunder. Er du ikke abonnent kan du få et abonnement lige her.