Vi gør det stadigvæk. Gifter os. Trods økonomisk krise, skilsmisserate og almindelige beregninger omkring nødvendighed og udbytte. Kioskerne bugner af magasiner til bruden – og efterhånden også flere til gommen. Vi holder 100.000 kroners bryllupper og tager på bryllupsrejser til eksotiske steder. For hvilken anden anledning er da bedre end at fejre kærligheden?

Men hvad bruger vi egentlig brylluppet til i et samfund, hvor vi slet ikke behøver at gifte os? For ægteskabet er ret beset hverken nødvendigt for at føre slægten videre, kontrollere den menneskelige seksualdrift eller for vores forsørgelses skyld. Vi kan jo sagtens både leve sammen uden at kalde det noget bestemt og har derudover masser af andre muligheder for tætte fællesskaber. Så hvad er der egentlig med det ægteskab?

Scene fra et bryllup
Ingen tvivl om at der var amoriner i luften. Også i så tæt et lag at man næsten skulle skære sig vej igennem i kirken. I l

Hovsa…

Denne artikel kræver login. Er du allerede abonnent på TID & tendenser, kan du bare logge ind herunder. Er du ikke abonnent kan du få et abonnement lige her.