Interessen for de digitale indfødte Z’ere breder sig, fordi de yngste er i de ældste klasser, og de ældste er under uddannelse eller ude på arbejdsmarkedet. Alle taler om de digitale indfødte, men hvem er de, og hvad kendetegner dem? Læs mere om de digitale indfødte Z’ere – som forbrugere og på arbejdspladsen.

Af Marianne Levinsen

I en undersøgelse foretaget af Fremforsk i foråret 2017 er mere end 600 danskere personligt blevet dybdeinterviewet, herunder de 15-20-årige, om liv, drømme, digitale medier, uddannelse og arbejde.

De digitale indfødte er kendetegnet ved, at de ikke kan huske, at der ikke var internet og spil. Internettet fik sit gennembrud i 1990’erne, og fra 2000 bredte til det sig til de fleste i befolkningen. Derfor kan man kalde de digitale indfødte for de unge, som er født efter murens fald, det vil sige fra 1990 til 2001 – også kaldet generation Z.

Generation Z – født fra 1990 til 2001

Hovsa…

Denne artikel kræver login. Er du allerede abonnent på TID & tendenser, kan du bare logge ind herunder. Er du ikke abonnent kan du få et abonnement lige her.