I sit væsen er Facebook et udstillingsvindue, et kontaktmedie, et forum for udveksling af synspunkter, og burde være en gave for et repræsentativt demokrati, hvis væsen netop er mobilisering, dialog og afvejning af synspunkter med henblik på at føre uenigheder og konflikter ind i fælles demokratiske processer. Men Facebook har ikke disse demokratiske idealer som en del af dets dna, men ønsker i stedet at generere et større økonomisk overskud til annoncører og til ’virksomheden’ Facebook.

En række førende politikere har i løbet af de sidste par år opgivet deres Facebook-profil. Det er sket som en konsekvens af en række frustrerende oplevelser fra den offentlige debat, udfoldet på deres profil. Her har følgere på Facebook ytret sig i vendinger, der ikke hører hjemme i et demokrati, vendt mod både den givne politiker og mod andre politiske modstandere, der også har været fremme på Facebook. Enkelte har også været udsat for en egentlig ’s

Hovsa…

Denne artikel kræver login. Er du allerede abonnent på TID & tendenser, kan du bare logge ind herunder. Er du ikke abonnent kan du få et abonnement lige her.