En ny tendens er på hastigt indtog i vores liv. I takt med at udviklingen kun går en vej, nemlig fremad, og i et stadigt stigende tempo, begynder folk nu at stå af ræset. Denne modreaktion er på få år blevet et statussymbol. Og selv om det handler om langsommelighed, så breder det sig hurtigt.

Det moderne individ lever i et højtaccelererende samfund, hvor vi i et evigt kapløb mod tiden stresser afsted i højt tempo i et forsøg på at nå at bringe børn, arbejde, hente børn, indkøb, madlavning, motion, godnathistorie og lidt mere arbejde. I lang tid har det været prestigefyldt at have travlt, og effektivisering har været et buzzword.

Men i kølvandet på den finansielle krise er man begyndt at indse, at hurtigere ikke altid er lig med bedre. Man føler sig fyldt op, ophængt og får i stigende grad brug for at trække stikket og finde ro. Langsommelighed er blevet en luksus. Man søger hen, hvor der er stilhed og mindre stress. Det er selvfølgelig

Hovsa…

Denne artikel kræver login. Er du allerede abonnent på TID & tendenser, kan du bare logge ind herunder. Er du ikke abonnent kan du få et abonnement lige her.