London er et shoppingmekka og en stor inspirationskilde til indretningen af butikker. Ud over at man kan komme hjem med kufferten fuld af nye indkøb, kan man også få hjernen fyldt med idéer.

Der er både de store konceptbutikker og de små oplevelsesbutikker – og det vigtigste kan opleves på et par dage. Her er et lille udvalg af butikker, som enten er nye, eller som man bare skal forbi, når man er i byen.

De hyggelige gader
London retail 3Generelt er Covent Garden og Seven Dials hyggelige shoppingområder, der minder lidt om de danske gågader. Her finder man de mindre (og mere kantede) butikker, genbrugsbutikker, delikatesser, caféer og restauranter blandet med større konceptbutikker.

Lingerigiganten Triumph har åbnet en ny butik med titlen Maison Triumph på Monmouth Street med masser af lækre detaljer i indretningen – og også en god integration af teknologi uden at det bliver for meget. Der er et værksted i kælderen, hvor der undervises i, hvordan man designer og skaber undertøj. Der er aktiviteter hver dag – blandt andet kurser, foredrag og små happenings og så har en række unge design-ere fået mulighed for at udvikle deres eget sæt undertøj, hvilket dokumenteres med en video og billeder i butikken. Der er en stor interaktiv bog i butikken, hvor man kan bladre igennem kollektionerne samt et spejl, hvor digte dukker op som tekst.

Sportsfællesskaber
I tråd med Nikes Running Club i New York er der nu åbnet en butik for fitness-nørder på Long Acre i Covent Garden. I Reebok Fithub kan man se og prøve det nyeste tøj og udstyr – og der er et ekstra stort prøverum med forslag til øvelser, så man kan teste, om tøjet sidder godt, når man dyrker fitness. Der er også en masse aktiviteter i butikken samt forskellige arrangementer/træ-nings-sessioner rundt omkring i byen. Alle ansatte er “fitness-nørder” og vil meget gerne vise hele butikken frem (og fortælle passioneret om konceptet).

På Brewer Street er der for nylig åbnet en butik for cykelentusiaster. Rapha startede på nettet og er vokset på salget af cykeludstyr og -tøj. Nu er der åbnet en fysisk butik i London – faktisk er der allerede fem butikker på verdensplan, og målet er at nå 25 butikker inden for en årrække. Denne butik er også tænkt som et livsstilsfællesskab. Her kan man se cykelløb på skærme og få en kop kaffe eller frokost i butikkens café.

Flagskibsbutikkerne
På Regent Street og Oxford Street ligger der den ene flotte flagskibsbutik efter den anden. Her finder man Burberry, United Nude, Hollister, Superdry, &Other Stories, Reiss, Gant, Abercrombie og mange flere. Anthropologie er måske ikke alles smag, men deres vinduesdekoration er altid spændende. I september havde de en lokal kunstner til at male på kaffe-krus, der var hængt op i vinduet.

London retail 2Hvis man tager turen op ad Regent Street, bliver man hurtigt mæt. Men lad være med at bruge al energien der, så der ikke er energi tilbage til Oxford Street. Her ligger der endnu flere flagskibsbutikker, men specielt John Lewis og Selfridges er et besøg værd. I stormagasinkategorien er der også klassikeren Harrods – og man kan sagtens gå ud til Brompton Road eller tage tuben. Tøjetagerne har fået en overhaling og specielt sportsafdelingen er stor og flot. Derudover er børnetøjs- og legetøjsafdelingen også et must see – ligesom afdelingen med alt til dyr (bare for at se, hvordan sådan noget kan gøres). Men en lille advarsel; der er en stor afdeling med julepynt allerede fra september.

Hvis man vil se noget af det nyere og mere hippe, så tag til Shoreditch, Hoxton, Columbia Road, Bricklane og Spitalsfield. Det er de områder, hvor der sker noget nyt, og hvor de store konceptbutikker ikke har taget over endnu.

Restauranter i London
Bogen ’Let’s go out’ viser de nyeste og mest spændende restauranter i hele verden lige nu – og der er også en række restauranter fra London:

 • Jamie Italian Westfield
 • Union Jacks
 • Dishroom Bombay Café
 • Barbican Lounge
 • Barbican Foodhall
 • Dabbous
 • The Book Club
 • The Minotauer
 • Ridley’s
 • The Back Room
 • Kilde: Let’s Go Out