pej gruppen har for nylig afviklet sine årlige konferencer med relevans for fødevarebranchens professionelle aktører. Vi giver dig her et indblik i et udvalg af de herskende fødevaretrends, der blev fremhævet i pej gruppens strategihus – konferencens sidste destination.
Efter årets velafviklede fødevarekonferencer i København og Oslo indviede pej gruppen torsdag den 29. september sit strategihus og inviterede til sæsonens sidste konference om fødevare-, restaurant- og retailtrends samt superaktuelle cases.
Et team af eksperter stillede deres viden og erfaring til rådighed for konferencens besøgende, og blandt dagens indbudte foredragsholdere var fødevaretrendspotter og ejer af trendbureauet Alikelihood, Cathrine Gro Frederiksen.
Med et fokus på aktuelle forbruger- og fødevaretrends med relevans for fødevarebranchens aktører fremlage Cathrine Gro Frederiksen trends, der alle spås at vinde kommerciel succes.
‘Micro Functional’
Blandt fødevareindustriens herskende trends findes den såkaldte ‘mikrobakterielle sundhedsbølge’ kaldet ‘Micro Functional’. Gennem gammelkendte fermenteringsprocesser bevares grøntsager og frugts nærende vitaminer og bliver desuden tilføjet sunde bakteriekulturer. Fermenteringen er særligt populær på Danmarks mest profilerede restauranter, mens også fødevareindustrien skaber produkter, der knytter sig til den spirende trend.
Med ‘Fermentér Selv-kassen’ tilbyder den grønne virksomhed Aarstiderne en såkaldt kombucha-bryg, som forbrugeren – efter Aarstidernes anvisninger – tilsætter teblade og siden lader fermentere. Resultatet er en sund og nærende kombucha-te, der bidrager til god tarmflora.
Fermentering fremmer desuden råvarers holdbarhed og kan derfor bidrage til mindsket madspild. Den mikrobakterielle sundhedsbølge kan dermed knyttes til endnu en herskende fødevaretrend præsenteret under navnet ‘No Waste’.
‘No Waste’
Med emballagefri supermarkeder, såsom det danske LØS Market, der tilbyder tørvarer, vin, olie, frugt og grønt i løsvægt, kan forbrugeren købe præcis den varemængde, der behøves. På denne måde kan han eller hun minimere sit madspild og herved rense sin samvittighed som bæredygtig forbruger.
Wefood, Danmarks første ‘No Waste’-supermarked, der udelukkende sælger overskudsvarer fra Føtex og Dansk Supermarked Group, har ligeledes stor succes.
Med et alternativ til gængs læder- og tekstilproduktion fremmer firmaet Ananas Anam ligeledes bæredygtigt forbrug. Ananasblade – et biprodukt fra ananasproduktionen – bliver omdannet til et stærkt tekstilmateriale, ideelt til produktion af sko, tasker og møbelbetræk.
Glem ikke, at du i årets pej foodbox kan finde information om alle de vigtigste fødevaretrends og desuden tilgå alle fødevarekonferencens præsentationer digitalt.