Forestil dig, at du bor i en boligforening, der er påvirket af et større offentligt byggeri. Som følge af omfattende støjgener bliver beboerne tilbudt en stor økonomisk kompensation. Beboerne i din boligforening bliver hver især kompenseret med 20.000 kr. om måneden, hvorimod beboerne i naboforeningen til gengæld får en månedlig kompensation på 25.000 kr., selv om de hverken er generet mere eller mindre af byggeprojektet. Synes du, at kompen-sationen er tilfredsstillende?

Af Jakob Rachmanski

Forestil dig nu i stedet, at der er udformet en anden kompensation, som vi kan kalde kompensation B. Kompensation B er udformet lidt anderledes. Her får beboerne i begge boligforeninger 18.000 kr. om måneden i kompensation. Opfatter du kompensation B som tilfredsstillende?

Når de to boligforeninger bliver præsenteret for forslagene et af gangen, har de ikke det andet forslag at støtte sig til. De kan ikke sammenligne, og vurderingen bliver derfor uafhæng

Hovsa…

Denne artikel kræver login. Er du allerede abonnent på TID & tendenser, kan du bare logge ind herunder. Er du ikke abonnent kan du få et abonnement lige her.