Livet bliver længere. Hvad forventer midaldrende og ældre sig af fremtiden? Vi lever længere i dag end tidligere, og middellevetiden vokser stadig. Jo ældre vi bliver, des bedre bliver fremtidsperspektivet. Tal fra Danmarks Statistik viser, at en kvinde på 50 år har et fremtidsperspektiv på 33 år, mens hendes mand har 3,5 år mindre.

Af Ann Lehmann Erichsen

Når man spørger danskerne om, hvor længe de forventer at leve, svarer halvdelen, at de forventer at leve et langt liv, faktisk længere end pensionister gør i dag. Fremskrivningsberegningerne fra Danmarks Statistik viser da også, at omkring 30 procent af befolkningen vil være 60 år eller derover i 2050, hvor det i dag gælder 24 procent. Samtidig er danskernes levealder konstant stigende, og der forventes blandt andet mere end en fordobling i aldersgruppen 80+. Ældre har en egentlig fremtid. Det lange liv er en god nyhed. Men medaljen har en bagside.

En del tyder på, at mange danskere slet

Hovsa…

Denne artikel kræver login. Er du allerede abonnent på TID & tendenser, kan du bare logge ind herunder. Er du ikke abonnent kan du få et abonnement lige her.