’Forget Copenhagen, Aarhus is Denmark’s new capital of cool’. Overskriften kunne man læse i den engelske avis The Independent i december 2016. Og de er ikke ene om at prise byen. Det internationale rejseforlag Lonely Planet har Aarhus – som den eneste danske by – på deres liste over 52 steder, der er en gastronomisk rejse værd i guidebogen Food Trails. Det internationale rejsemagasin Travel + Leisure nævner Aarhus som et af de bedste steder at rejse til, ligesom modebladene Elle og Vogue begge fremhæver det gastronomiske niveau i Aarhus. Der er med andre ord tale om et gastronomisk boom.

Af Johanne Birn

I mange år var København ene om at markere sig internationalt, men Aarhus har lagt sig i overhalingssporet, når det kommer til gastrono­mi, og er ifølge flere internatio­nale medier altså godt på vej til at give hovedstaden baghjul. Men hvad er der sket i Aarhus, der får en i europæisk målestok lilleputby til at gøre sig bemærk

Hovsa…

Denne artikel kræver login. Er du allerede abonnent på TID & tendenser, kan du bare logge ind herunder. Er du ikke abonnent kan du få et abonnement lige her.